התקפי חרדה בהריון / פאניקה

מחבר/ת:בחיק האם - מרכז טיפול ותמיכה רגשית ליולדת לתינוק ולמשפחה
התמחות: הריון ולידה

התקפי חרדה בהריון

תקופת ההריון היא תקופה מרגשת. בקרוב תהפכי לאמא לתינוק מקסים וזעיר. את עשוייה לצפות לחוות רכבת הרים רגשית במהלך ההריון או שרגשות עוצמתיים עלולים להציף אותך כשאינך מוכנה לכך. לעיתים אף תחווי התקף חרדה בהריון שעלול להחוות כקוצר נשימה בהריון. חשוב לבדוק שאין לזה סיבה רפואית, אך סביר להניח שמדובר בהתקף חרדה ולא משהו אחר.

*אין להתייחס לכתוב כתחליף להתיעצות עם רופא מומחה ברפואת נשים / בהריון. בכל סימן פיזיולוגי, חשוב לקבל חוות דעת רפואית מקצועית ומהימנה.

אל תתני לחרדות או התקפי החרדה בהריון לפגוע בחוויה שלך. פני עוד היום לטיפול רגשי בחרדות בהריון. טיפול פסיכותרפי יכול לסייע גם בקוצר נשימה בהריון שאינו ממקור רפואי
אל תתני לחרדות או התקפי החרדה בהריון לפגוע בחוויה שלך. פני עוד היום לטיפול רגשי בחרדות בהריון. טיפול פסיכותרפי יכול לסייע גם בקוצר נשימה בהריון שאינו ממקור רפואי

חלק מהנשים מרגישות שמחה על כל תנועה או בעיטה שהן מרגישות במהלך ההריון ומתפעמות ומתרגשות מגופן המשתנה.

אבל, עבור נשים אחרות, תקופת ההריון היא תקופה קשה. כאשר ללא כל ההכנה, ההריון מביא עימו עבור האמא הטרייה, עייפות כבדה, שינויים במצב הרוח, פחדים, התקפי חרדה בהריון, דאגות מתמשכות, קוצר נשימה בהריון ועוד. את עשויה להבחין כי בכל חודש שעובר, מחשבותיך יוצאות מכלל שליטה, ומשפיעות על הביצועים שלך בעבודה ועל מערכות היחסים שלך בבית. השאלה שעולה כאן היא איך את מנהלת את הרגשות שלך? האם את מצליחה להתמודד עם החרדות שלך? האם מומלץ שתפני לעזרה מקצועית?

מה במאמר?

מה גורם להתקפי חרדה
תסמינים
השפעות של התקפי חרדה על העובר
טיפול מומלץ
נשימה סרעפתית לנשים בהריון – יעיל בזמו קוצר נשימה בהריון.
מה עוד עוזר?
כיצד למצוא מטפלים מומחים

חרדות לפני ובמהלך ההריון הן תופעה נפוצה בקרב נשים. בסרטון ענת דניאלי, עובדת סוציאלית קלינית, מדריכה, Msw, פסיכותרפיסטית ומרצה בתחום ההורות לאחר הלידה. ענת מנהלת שותפה ב”בחיק האם” – מרכז לטיפול וליווי משפחות לאחר לידה. תספר על התופעות השונות. אלו הנושאים העיקריים בהם יעסוק הסרטון: התקפי חרדה בהריון / פאניקה חרדות בהריון – אבחון וטיפול חרדות במהלך ההריון – איך מזהים? טוקופוביה Tokophobia – פחד מהריון

מה גורם להתקפי חרדה במהלך ההריון?

דאגות במהלך ההיריון הן אוניברסליות ודי נפוצות בקרב נשים הרות. שינויים הורמונליים המתרחשים במהלך ההריון, הפלות קודמות שוברות לב וקשיי שינה עשויים כולם לתרום לחרדה אצל האמהות לעתיד. את עשויה לדאוג למיליון נושאים כמו למשל, כיצד התינוק ישפיע על מערכות היחסים שלך עם חברים או בני משפחה, דאגות בקשר לבריאותו של ילדך לעתיד, לגבי חווית הלידה שתהיה לך או מהמשמעות הכלכלית של הצטרפות תינוק נוסף למשפחה. כל הדאגות האלה נורמליות לחלוטין. עבור בני אדם, כמות מסוימת של חרדה מהווה מעין גורם מגן; אם לא היתה לנו חרדה, כיצד היינו יכולים להניע את עצמינו להשלים מטלות או בורחים מדוב שתוקף אותנו?! (המח שלנו בנוי להגיב בחרדה למצבים שנתפסים כמערערים את השלווה ואת הבטחון שלנו).

ישנו סוג אחר של חרדות שעלולות להופיע בתקופת ההריון. הן נראות ומרגישות מעט שונה ומנגנון העבודה שלהן שונה.

אני מתכוון להתקפי חרדה עוצמתיים במיוחד, לרוב כאלו שמגיעים בהפתעה גמוה, ללא כל הכנה וגורמים לסימפטומים פיזים כל כך קשים, כך שאתה משוכנע שאתה עומד למות או להשתגע. התקפי חרדה כאלו נקראים התקפי פאניקה. התקף פאניקה מאופיין בהתקף חרדה חד, עוצמתי, פתאומי, סומטי (מתבטא בגוף), גורם למחשבות קטסטרופליות במיוחד.

בשונה מדאגות, התקף פאניקה מגיע לרוב ללא כל סיבה ברורה, לא סיבה חיצונית וגם לא סיבה פנימית כמו מחשבות או מדאגות שגורמות להתקף.
להתקף פאניקה יש מופע ומאפיינים שונים לעומת חרדה הנובעת מדאגות מתמשכות וטורדניות.
התקף פאניקה שחוזר על עצמו עלול לההפך להפרעת פאניקה וכאן כבר מדובר בבעיה רצינית שעלולה לפגוע משמעותית בתפקוד.
את כל המידע על התקף פאניקה, הפרעת פאניקה, התסמינים השונים וההבדלים בינהם תוכלי לקרוא במאמר שבקישור.

חושבת שאת סובלת מהתקף חרדה בהריון? חווה קוצר נשימה בהריון?
התקשרי להתייעץ עם מומחה
נוכל לעזור לך להבין כיצד להתמודד עם זה

מעוניינים להתייעץ עם מומחה בתחום?
השאירו פרטים בטופס ומומחית מ”בחיק האם” תחזור אליכם בהקדם

    מהם התסמינים של הפרעות חרדה במהלך ההריון?

    למרות שזה נורמלי לדאוג לבריאות התינוק שלך, במקרים מסוימים הדאגה הזו הופכת למתישה ועשויה לדרוש התייחסות נוספת. מחשבות על בריאותו של התינוק עלולות להפוך לאובססיביות (כפייתיות), שלא חולפות, גם כאשר הרופאים מרגיעים אותך בעזרת מידע רפואי עדכני. דאגות עשויות להופיע גם כתסמינים גופניים, כגון דופק מהיר, קשיי נשימה או התקפי חרדה. אם זו הפעם הראשונה שאת חווה רמה גבוהה של חרדה, זה עלול לעורר בהלה ואף להגביר את החרדה, בפני עצמו. כאשר החרדה מתחילה להפריע לתפקוד היומיומי שלך, ליחסים שלך עם אנשים או לביצועייך בעבודה, הרופא שלך עשוי לסווג אותה כהפרעת חרדה מוכללת (GAD).

    חרדה יכולה להופיע בכל נקודת זמן במהלך ההריון או שהיא עלולה להופיע לראשונה, רק לאחר הלידה (חרדת לידה היא המונח המשמש לתיאור חרדה במהלך ההיריון ולאחר הלידה).
    נראה כי שיעורי הפרעת החרדה המוכללת (דאגנות / GAD), גבוהים ביותר בשליש הראשון, ככל הנראה עקב שינויים הורמונליים האופיינים לשליש זה של ההריון.

    התסמינים השכיחים ביותר של חרדה כללית, כוללים דאגה מתמדת, חוסר שקט, מתח שרירים, עצבנות, תחושת פחד, חוסר יכולת להתרכז וקשיים להירדם בגלל דאגות.
    ישנן נשים שחוות סימפטומים דומים, אך הסיבה להן היא הפרעה רגשית אחרת כגון: הפרעת פאניקה, הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית (OCD) או הפרעת דחק פוסט טראומטית.

    התקפי חרדה בהריון / פאניקה -  מה יכול לעזור? וכיצד למצוא מטפלים מומחים בתחום? המלצות על מטפלים מומחים - מרכז רימון
    התקפי חרדה בהריון / פאניקה – מה יכול לעזור? וכיצד למצוא מטפלים מומחים בתחום? המלצות על מטפלים מומחים – מרכז רימון

    למרבה הצער, שני הכלים המחקריים למיפוי הפרעות רגשיות ונפשיות במהלך ההריון (the Edinburgh Postnatal Depression Screen and Generalized Anxiety Disorder 7-item Scale) אינן מצטיינות באיתור ואבחון חרדה בהריון. עם זאת, למרות שקיימת בעיית אבחון חסר, הפרעות חרדה במהלך תקופת ההיריון ובתקופה שלאחר הלידה הן שכיחות , ועשויות לפגוע באחת מכל חמש נשים. נשים רבות פשוט סובלות ולא משתפות וכך, אף אחד אינו יודע על כך.

    חשוב שלא תשארי לבד
    עזרה מאת מומחים יכולה להקל עליך את ההתמודדות
    ולעזור לך לחזור לישון, לאכול, לחזור לשגרה ולתפקוד
    ובעיקר, לעבור את ההריון בצורה רגועה ובטוחה עבורך ועבור התינוק שעתיד להיוולד

    מהן ההשפעות של חרדה כאשר אינה מטופלת, על העובר?

    כאשר חושבים על ניהול חרדה, חשוב לשקול הן את הסיכונים שבטיפול והן את הנזקים שעלולהה החרדה הבלתי מטופלת, לגרום. למרות שחרדות בהריון נחקרו פחות מדיכאון בהריון, מחקרים מצביעים על כך שחרדה עשויה להשפיע לרעה הן על האם והן על העובר. חרדה מגבירה את הסיכון ללידה מוקדמת, למשקל לידה נמוך, לגיל הריון מוקדם יותר והיקף ראש קטן יותר (הקשור לגודל המוח).

    מה הם הטיפולים המומלצים בהתקף חרדה בהריון?

    למרבה המזל, ישנם טיפולים פסיכולוגים רבים שיכולים לסייע בהפחתת חרדה במהלך ההריון ויוכלו לסייע לך להרגיש טוב יותר. אחת ההמלצות עליה נכתוב בהמשך יכולה להיות מענה יעיל לקוצר נשימה בהריון – קראי על נשימה סרעפתית בהריון, בהמשך המאמר.
    עבור נשים רבות, תרופות נגד חרדה אינן אופציה במהלך ההריון, מכיוון שיש מעט מדי מידע על בטיחותן והשפעתן של תרופות אלה על העובר. חלק מהנשים שלקחו לפני ההריון תרופות לחרדה, עשויות לרצות להפסיק תרופות במהלך ההיריון מסיבות אישיות.
    כאשר אתן שוקלות האם ליטול טיפול תרופתי נוגד חרדה, יש להתייעץ עם הרופא המטפל ולנסות לשקלל את עוצמת החרדה והסיכון שבחשיפת העובר לעוצמות חרדה אלו להריון ולעובר, אל מול הסיכון שבטיפול תרופתי לעובר ולהריון. לעיתים השיקול שיעשה הוא למה לאיזה דרך טיפולית עלולה להיות השפעה חריפה יוותר על העובר ועל ההריון עצמו.

    טיפולים פסיכולוגים כגון טיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי) מראים תוצאות מבטיחות בכל הקשור לטיפול בחרדות בתקופת ההריון, הלידה ואף לחרדות לאחר לידה. טיפול CBT מתמקד באתגור של מחשבות, רגשות ופעולות לא מסתגלות ובהקניית אסטרטגיות מגוונות לניהול חרדות כגון נשימה סרעפתית (שיטת הרפיה מותאמת לתקופת הההריון).

    טיפול EMDR הוא גם כן טיפול מבוסס ראיות (EVIDENCE BASED PSYCHOTHERAPY), שיכול להיות יעיל מאד ואף קצר באופן יחסי, לטיפול בהתקפי חרדה ובכלל בחרדות ובעיות רגשיות שונות. עם זאת, אין מספיק מחקר על השפעת הטיפול על נשים בהריון ועל העובר. התפיסה הרווחת בקרב מטפלים היא כי ניתן להשתמש בטיפול זה, תוך הפעלת שיקול דעת מירבי. לעיתים הסטרס שהגוף נמצא בו במהלך חרדה, גרועה יותר מכל טיפול אחר שיכול לעורר מתח גופני. בנוסף, ישנן נשים שיעדיפו טיפול אחר על פני טיפול תרופתי במהלך ההריון. טיפול EMDR הוא אחד הטיפולים המתאימים שניתן לשקול. מומלץ לפנות למטפל EMDR מנוסה בלבד, בעל הכשרה מלאה במקצוע טיפולי.

    נשימה סרעפתית לנשים בהריון – מענה יעיל לקוצר נשימה בהריון

    פלייליסט של 6 סרטונים באורכים שונים של דימיון מודרך, מיועדים ומכוונים לנשים. מטרתם ללמד נשימה סרעפתית המסייעת מאד להרפייה והרגעה ומתאימה ובטוחה מאד לשימוש לנשים בהריון. ההנחיה בקולו של יעקב סיני, פסיכולוג קליני ושיקומי מומחה, מנהל בית הספר השיראלי לפסיכותרפיה קוגנטיבית התנהגותית.
    מומלץ לתרגל לפחות פעם ביום, כ 10 דקות במשך כמה שבועות.
    ההשפעה המירבית תופק לאחר תרגול של מספר שבועות (כ 2-3 שבועות).


    במידה ואת סובלת מקוצר נשימה בהריון והסיבה לכך אינה רפואית אלא התקף חרדה, נשימה סרעפתית יכולה להיות מענה מצוין עבורך.

    איך להרגע – 2 דרכים מומלצות (שעובדות) להשגת רגיעה והרפיה בזמן ההריון > הכננסי למאמר: איך להרגע?

    אם החרדה שלך חמורה, תרופות עשויות להיות אופציה לא רעה עבורך. תרופות נגד חרדה ודיכאון כגון תרופות ממשפחת מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI) כמו פרוזאק, ציפרלקס וכו’, הן לרוב התרופות נוגדות חרדה שנרשמות לדיכאון וחרדה במהלך ההיריון ולאחר הלידה. לא נראה כי תרופות ממשפחה זו (SSRI), קשורות בסיכון מוגבר למומים מולדים משמעותיים בעובר. עם זאת, תרופות ממשפחת ה SSRI עשויות להיות קשורות לתופעות לוואי כגון: עצבנות, רעד, בכי ובעיות בהאכלה, הנפתרות, לרוב, מעצמן תוך מספר ימים.

    במידה והתחלת טיפול תרופתי בחרדה ואת סובלת מתופעות לוואי מפריעות, פני לרופא המטפל, על מנת לנסות טיפול תרופתי אחר. לעיתים טיפול שונה, אף אם מדובר בתרופה מאותה המשפחה, יכול להשפיע שונה על כל מטופלת ולגרום (או לא לגרום) לתופעות לוואי אחרות.

    לטיפול והרגעה של קוצר נשימה בהריון, שנובע מהתקף חרדה בהריון, ניתן להשתמש בכלים שהצענו כאן.

    השימוש בתרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים כגון לוראזפאם (אטיבן) ואלפרזולם (קסנאקס) (תרופות הרגעה) במהלך ההריון, הן כבר נושא שנוי במחלוקת. למרות שמחקרים ישנים יותר הראו קשר בין השימוש בהן לבין סיכון מוגבר לשפה ולחיך שסוע, מחקר שנערך לאחרונה על שימוש בבנזודיאזפינים במהלך ההריון, לא הצליח לשחזר את תוצאות המחקר ולא מצא קשר זה, כאשר תרופות אלו היו בשימוש לבד, כלומר ללא שימוש בתרופות אחרות במקביל (אם כי ייתכן שיש סיכון מוגבר בשילוב תרופות הרגעה עם תרופות אחרות נוגדות דיכאון וחרדה).

    מה גורם להתקפי חרדה בהריון? מהם התסמינים? והשפעות על העובר? מה יכול לעזור? וכיצד למצוא מטפלים מומחים בתחום? תשובות לכל השאלות מאת מומחי מרכז רימון
    מה גורם להתקפי חרדה בהריון? מהם התסמינים? והשפעות על העובר? מה יכול לעזור? וכיצד למצוא מטפלים מומחים בתחום? תשובות לכל השאלות מאת מומחי מרכז רימון

    מה עוד עוזר לחרדות במהלך ההריון?

    • השתתפי בפעילות גופנית ספורטיבית סדירה – באופן כללי, בטוח לעסוק בפעילות גופנית במהלך ההריון. עם זאת, אם את נמצאת בסיכון ללידה מוקדמת או שיש לך סיבוכים בהריון, התייעצי עם הרופא שלך תחילה.
    • הקפידי על שינה מספקת – בין אם מדובר בשגרה מרגיעה לפני השינה, שימוש בכרית הריון, או כמה לילות במיטה נפרדת מבן זוגך הנוחר, עכשיו זה הזמן ללמוד ולבדוק מה עוזר לך לישון טוב יותר.
    • תרגלי מיינדפולנס (סוג של מדיטציה) – מחקרים מראים כי תרגול מיינדפולנס עשוי להפחית את הדאגות לגבי הלידה, ואף עשוי לסייע במניעת דיכאון לאחר לידה.
    • כתבי לעצמך – כתיבה על דאגותיך וביטוי בכתב של מחשבות מעוררות חרדה, עשוי לסייע לך לחשוב על פתרונות פוטנציאליים ומאפשר לך לשקף ולהתמודד עם החששות שלך בצורה יעילה ומודעת יותר.
    • קבעי “זמן דאגה” – לעתים קרובות אנו דואגים מכיוון שאיננו רוצים לשכוח משהו. הקצאת מספר דקות ביום (כ – 30 דקות) באופן קבוע, עדיף לקראת סוף היום, מספקת לך זמן לדאוג בצורה פרודוקטיבית. מצד אחד את מאפשרת ביטוי לחרדות ולדאגות שלך, אך מצד שני את מגבילה אותו לזמן מסוים ביום ולפרק זמן ספיציפי, כך שהדאגות לא ימלאו את כל יומך ויפגעו בתפקודך. תרגול ותזכורת עצמית של דחייית הדאגות ל”זמן הדאגה”, יכול לסייע לך להשיג מידה של שליטה על החרדה שלך. נסי לומר לעצמך “אני אגיע למחשבות האלה אחר כך”. שימי לב כי ישנה חשיבות פסיכולוגית ליישום זמן הדאגה, גם אם אינך מאד חרדה כבר, כאשר הוא מגיע.
    • יוגה , עיסוי, מדיטציה ודיקור – חפשי טכניקות הרפיה וטיפול אלטרנטיבי / רפואה משלימה שונות יכול להיות שתצטרכי לנסות מספר שיטות על מנת למצוא את זו שמתאימה לך, אך היתרונות שלשיטות אלו הוא, שההן יימשכו גם לאחר לידת התינוק 🙂

    מקווה שהצלחתי לעזור לך להבין כיצד להבחין האם את סובלת מחרדות או שאלו דאגות “נורמטיביות” ומה תוכלי עשות בכדי לסייע לעצמך.

    איך למצוא מטפל מומחה בהתקפי חרדה בהריון?

    בפניה לטיפול רגשי (פסיכותרפיה) לטיפול בחרדות במהלך ההריון, חשוב שתפני למטפלת רגשית, או פסיכותרפיסט, בעלי ניסיון בתחום וכמובן בעלי הכשרות אקדמיות ומקצועיות מוכרות. לא כל אדם שתמצאי בחיפוש אחר טיפול פסיכולוגי ברשת, הינו בהכרח איש מקצוע מיומן או בעל הכשרה מספקת.
    זו באמת בעיה לאתר מטפל רגשי או פסיכותרפיסטית מתאימים ומנוסים בתחום.

    תוכלי להעזר במנוע החיפוש של מרכז רימון לפסיכותרפיסטים ופסיכולוגים מומלצים, על מנת לאתר את המטפל או המטפלת המתאימים והקרובים ביותר אלייך, המנוסים בטיפול בחרדות בהריון, התקפי חרדה בהריון ואף בטיפול בקוצר נשימה בהריון (שאינו ממקור רפואי)
    מרכז רימון, שם לעצמו למטרה, לסייע לאנשים, נשים, זוגות ומשפחות, למצוא את המטפל המתאים ביותר, תוך הקפדה על הכשרה, ניסיון וההמלצות על המטפל.

    פני אלינו עכשיו להתייעצות עם מומחה בטיפול בחרדות בהריון.

    טיפול פסיכולוגי בבעיות רגשיות הקשורות להריון ולידה במרכז רימון

    אנחנו מבינים את הקושי בבחירת מטפלת רגשית / פסיכולוג והטיפול המתאים וזו הסיבה שבגללה הקמנו מלכתחילה את מרכז רימון.
    לנו במרכז רימון ישנה מטרה אחת ברורה – לעזור לכם למצוא את הפסיכותרפיסטים והפסיכולוגים המתאימים ביותר עבורכם והקרובים ביותר אליכם.
    התמחינו בהתאמת פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים מאז שנת 2013.
    אנו עובדים עם מגוון של מטפלים רגשיים, פסיכותרפיסטים ופסיכולוגים מומלצים בכל הארץ, המומחיות בטיפול במגוון קשיים וסוגי טיפול.
    חשוב לנו שבצוות שלנו יהיו אך ורק מטפלים ומטפלות בעלות הכשרה אקדמית, ניסיון, התמחויות והמלצות רלוונטיות.
    בחירת המטפלים נעשית תוך תהליך מיון קפדני בבחירת המטפלים והמטפלות עמן אנו עובדים ולכן יש לנו אחוזי הצלחה מאד גבוהים בהתאמת מטפלים רגשיים, פסיכותרפיסטים ופסיכולוגים.התקשרו עכשיו להתיעצות עם מומחה ללא כל התחייבות.

    שאלות נפוצות – התקפי חרדה בהריון – FAQ’s​

    1. ש: האם התקפי פאניקה יכולים להתרחש במהלך ההריון?
      ת: כן, התקפי פאניקה יכולים להתרחש במהלך ההריון. שינויים הורמונליים, עלייה ברמות הלחץ ושינויים גופניים בגוף יכולים לתרום להתפתחות התקפי פאניקה בנשים בהריון.
    2. ש: מהם התקפי חרדה?
      ת: התקפי פאניקה הם אפיזודות פתאומיות של פחד עז או אי נוחות המלווים בסימפטומים פיזיים ופסיכולוגיים. תסמינים אלו יכולים לכלול דופק מהיר, קוצר נשימה, סחרחורת, הזעה, רעד ותחושת אבדון מתקרבת.
    3. ש: האם התקפי חרדה בהריון יכולים להזיק לתינוק שלי?
      ת: התקפי הפאניקה עצמם אינם פוגעים ישירות בתינוק. עם זאת, הלחץ הפיזי והרגשי הקשור להתקפי פאניקה יכול להשפיע על הרווחה הכללית של האם והתינוק. חשוב לחפש תמיכה וטיפול כדי לנהל התקפי פאניקה ביעילות.
    4. ש: האם קוצר נשימה בהריון זו תופעה נפוצה?
      ת: כן, קוצר נשימה בהריון הוא סימפטום שכיח שחוות נשים הרות רבות. כשהתינוק גדל, הוא יכול לדחוף כנגד הסרעפת ולהפחית את יכולת הריאות, מה שמוביל לתחושות של קוצר נשימה.
    5. ש: כיצד אוכל להבדיל בין קוצר נשימה רגיל במהלך ההריון לבין התקף פאניקה?
      ת: זה יכול להיות מאתגר להבדיל בין קוצר נשימה רגיל להתקף פאניקה, שכן התסמינים יכולים לחפוף. עם זאת, התקפי פאניקה מלווים לרוב בפחד או חרדה עזים, דופק מהיר, כאבים בחזה ותחושת אבדון מתקרב. אם אינך בטוח, עדיף תמיד להתייעץ עם הרופא שלך.
    6. ש: מה אני יכול לעשות כדי להתמודד עם התקפי חרדות וקוצר נשימה במהלך ההריון?
      ת: ישנן מספר אסטרטגיות שיכולות לסייע בניהול התקפי פאניקה וקוצר נשימה במהלך ההריון. אלה כוללים תרגילי נשימה עמוקה, תרגול טכניקות הרפיה כמו מדיטציה או יוגה, עיסוק בפעילות גופנית קבועה (באישור הרופא), חיפוש תמיכה מאנשים אהובים או מטפל ושמירה על אורח חיים בריא.
    7. ש: האם עלי ליידע את הרופא שלי על התקפי הפאניקה וקוצר נשימה בהריון?
      ת: כן, חשוב ליידע את הרופא שלך לגבי התקפי הפאניקה וקוצר הנשימה שלך. הם יכולים להעריך את הסימפטומים שלך, לספק הדרכה מתאימה ולהציע אפשרויות טיפול במידת הצורך. תקשורת פתוחה עם ספק שירותי הבריאות שלך חיונית להבטחת הרווחה שלך ושל תינוקך.
    8. ש: האם הורמוני הריון יכולים לתרום לתדירות או לעוצמתם של התקפי פאניקה?
      ת: כן, שינויים הורמונליים במהלך ההריון יכולים לתרום לתדירות או לעוצמתם של התקפי פאניקה. תנודות ההורמונים, במיוחד אסטרוגן ופרוגסטרון, יכולות להשפיע על ויסות מצב הרוח ולהגביר את הסבירות לחוות תסמיני חרדה או פאניקה.
    9. ש: האם ישנן תרופות שניתן להשתמש בהן כדי לנהל התקפי פאניקה וקוצר נשימה בהריון?
      ת: יש לגשת בזהירות לשימוש בתרופות לניהול התקפי פאניקה במהלך ההריון. תרופות מסוימות עלולות להוות סיכונים לעובר המתפתח. זה חיוני להתייעץ עם ספק שירותי הבריאות שלך כדי לדון ביתרונות ובסיכונים הפוטנציאליים של כל האפשרויות התרופתיות. הם יכולים לספק הדרכה לגבי הטיפול הבטוח והמתאים ביותר למצבך האישי.
    10. ש: האם התקפי פאניקה וקוצר נשימה בהריון יכולים להימשך לאחר ההריון?
      ת: התקפי פאניקה וקוצר נשימה עשויים להימשך לאחר ההריון עבור חלק מהנשים. שינויים הורמונליים, חוסר שינה ודרישות האמהות יכולים לתרום לתסמיני חרדה מתמשכים. חשוב לפנות לתמיכה וטיפול במידת הצורך כדי להבטיח את שלומך כאם טרייה.

    מעוניינים להתייעץ עם מומחה בתחום?
    השאירו פרטים בטופס ומומחית מ”בחיק האם” תחזור אליכם בהקדם

      מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

      איך מתמודדים פסיכולוגית עם הפלה
      ב”חיק האם” מתרחבת – דרושים פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים
      דיכאון אחרי לידה גברים
      דיכאון אחרי לידה למי פונים – מי יכול לטפל בדיכאון אחרי לידה?
      דיכאון אחרי לידה שאלון / אבחון עצמי
      דיכאון לפני לידה / דכאון טרום לידתי
      דכאון אחרי לידה – כל מה שחשוב לדעת
      השפעת דיכאון אחרי לידה על התינוק
      התמודדות נפשית עם טיפולי פוריות
      התקפי חרדה בהריון / פאניקה
      חרדות אחרי לידה
      חרדות בהריון – אבחון וטיפול
      חרדות במהלך ההריון – איך מזהים?
      טוקופוביה Tokophobia – פחד מהריון
      טיפול בדיכאון אחרי לידה גברים
      טיפול בדיכאון לאחר לידה – מה אפשר לעשות?
      לידה שקטה
      לידה שקטה – השלכות רגשיות של לידת עובר מת
      למה כדאי לפנות “לבחיק האם” לטיפול בקשיים רגשיים לאחר לידה?
      מה זה לידה שקטה? שאלות ותשובות
      פרויקטים ייחודיים בתחום טיפול וסיוע לנשים ומשפחות לאחר לידה
      קבוצת תמיכה דיכאון אחרי לידה
      הכנה רגשית ללידה – הכנה נפשית לאמהות ואבות לפני הריון או לפני לידה
      דיכאון אחרי לידה אחרי שנה / דיכאון מאוחר לאחר לידה
      דיכאון אחרי לידה תסמינים / סימנים לדיכאון אחרי לידה

      המומחים של רימון ב

      טיפול וליווי משפחות לפני ולאחר לידה

      עוד מאמרים בנושא

      דיכאון אחרי לידה תסמינים / סימנים לדיכאון אחרי לידה - מפת דרכים לזיהוי ואבחון עצמי דיכאון אחרי לידה
      סימנים לדיכאון אחרי לידה נשים וגברים הסובלים מדיכאון אחרי לידה, לעיתים קרובות מגלים תסמינים של דיכאון אחרי לידה, אך אינם מאובחנים ואינם מקבלים טיפול מתאים....
      דיכאון אחרי לידה אחרי שנה / דיכאון מאוחר לאחר לידה "PPD ארוך טווח"
      דיכאון אחרי לידה אחרי שנה / דיכאון מאוחר לאחר לידה “כל הזמן אמרתי: הילד יגדל וזה יעבור לי, אבל זה לא עובר”…  “חיכיתי מלא זמן...
      ההכנה נפשית ללידה - הכנה רגשית וקוגניטיבית של אמהות ואבות לפני לידה או לידה ראשונה
      הכנה נפשית ללידה הכנה רגשית / נפשית ללידה או להריון ראשון.אם יש לכם שני קווים חדשים על המקלון שבודק הריון, אז מגיע לכם “מזל טוב”....
      דיכאון לפני לידה - תסמינים, סיכונים, טיפול - מאת מומחיות בחיק האם
      בסרטים ההוליוודיים יצירי התרבות המערבית, לא תראו נשים בדיכאון לפני לידה. סרטים אלה מלאים בתמונות של נשים ורודות לחיים, קורנות מאושר, שמלטפות באהבה את הבטן...
      מסתבר שתינוקות מרגישים הרבה יותר ממה שדמיינו. מהן השפעות דיכאון אחרי לידה על התינוק - מומחיות בחיק האם מסבירות את ההשפעות הרגשיות וההתפתחותיות
      השפעת דיכאון אחרי לידה על התינוק – במשך שנים אנשים חשבו שתינוקות לא ממש מרגישים או קולטים מה קורה סביבם. “הם עדיין קטנים, מה הם...
      טיפול בדיכאון אחרי לידה אצל גברים - בחיק האם
      למרות שבשנים האחרונות המודעות בדבר “דיכאון אחרי לידה” עלתה, עדיין אנחנו עדים לדה-לגיטימציה חברתית, כלפי גברים להיות במגע עם הרגשות שלהם ולבטא תחושות קשות ביחס...

      צריכים עזרה באיתור מומחה מתאים? השאירו פרטים

        כניסה למערכת