טיפול במוסיקה (תרפיה במוזיקה) נחשב לאחד הענפים של התחום המכונה טיפול בהבעה ויצירה ומיועד לילדים, מתבגרים וגם מבוגרים שמרגישים חיבור למוזיקה ויוכלו להשתמש במוסיקה או בשירה כדי לבטא את עצמם. בטיפול נעשה שימוש במוסיקה כדי להביא לשינוי התנהגותי או רגשי בקרב המטופל
במאמר הבא נסביר מהי תרפיה במוזיקה , למה הוא מסייע, למי הוא מתאים ועוד.
מהו טיפול במוזיקה (תרפיה במוזיקה)
טיפול במוזיקה או תרפיה במוזיקה הינו טכניקה קלינית, מבוססות על מחקרים, שמטרתה לעזור לאדם או לילד להשיג מטרות והישגים שהגדיר לעצמו. בטיפול נעשה שימוש בכלי נגינה, צלילים ומקצבים על מנת להביא לשיפור באיכות החיים, שינוי התנהגותי או רגשי בקרב המטופל. טיפול במוזיקה נעשה על ידי איש מקצוע שלמד בתוכנית אקדמית במוסד מוכר לטיפול במוזיקה.
טיפול במוזיקה הינו מקצוע טיפולי מבוסס, שמשתמש במוזיקה ובקשר הטיפולי שנוצר עם המטפל בכדי להביא לשינוי פיזיולוגי-גופני, רגשי, התנהגותי וחברתי בקרב ילדים ומבוגרים.
תרפיה במוסיקה לא מצריכה כלל מהמשתתף או המטופל להיות בעל ידע מוקדם במוזיקה ואף אין כל צורך בשליטה בכלי נגינה ואפילו אין צורך בחוש קצב . המוזיקה ככלי טיפולי וכחלק מהמערכת הטיפולית אינה אמורה להיות גורם מלחיץ ולהפך, השימוש במוזיקה בטיפול אינו נעשה על פי מדדים של הצלחה בנגינה או בשירה, אלה אמור ומאפשר ביטוי חופשי של שירה, ריקוד ונגינה.
כיצד מתבצעת תרפיה במוזיקה?
לאחר תהליך הערכה שמבצע המטפל המוסמך, מוצעת תוכנית טיפולית שיכולה לכלול יצירה, שירה, תנועה והאזנה למוזיקה.
שימוש במוזיקה בהקשר הטיפולי יכול לעזור לחיזוק הכוחות ולהכללתם גם בתחומי חיים אחרים. בנוסף המוזיקה מהווה אמצעי תקשורת שיכול לעזור ולהקל על מי שמתקשים לעתים לבטא עצמם במילים.
במה מסייעת תרפיה במוסיקה?
מחקרים שנעשים על טיפול במוסיקה מראים בברור כי טיפול במוזיקה או בשם אחר, תרפיה במוזיקה הינו טיפול רגשי יעיל ויכול לתרום לשיפור בבעיות פיזיולוגיות ובמחלות בעלות השלכות רגשיות, עזרה בתהליכי שיקום גופניים לאחר מחלה או ניתוח, שיפור המוטיבציה של ילדים ואנשים לקחת אחריות על חייהם ולהיות שותפים פעילים בטיפול בעצמם, מהווה תמיכה רגשית עבור המטופלים ומשפחותיהם ומספק אמצעי יעיל לביטוי רגשי.
מי יכול להיעזר בתרפיה במוזיקה?
ילדים, מתבגרים, מבוגרים, בני הגיל השלישי, אנשים בעלי בעיות רגשיות ונפשיות שונות, בעלי מוגבלויות ונכויות התפתחותיות שונות (אוטיזם, לקויות למידה), אנשים וילדים הסובלים מכאב כרוני, ילדים ומבוגרים הסובלים מבעיות רגשיות כגון חרדה ופחד, דיכאון, התפרצויות זעם ועוד.
מי איש המקצוע שעוסק בתרפיה במוזיקה?
מטפל במוזיקה הינו מטפל מקצועי שלמד במוסד אקדמי מוכר, בתוכנית מוכרת לתרפיה במוזיקה. ההכשרה לטיפול במוזיקה כוללת לימודי פסיכולוגיה, התפתחות האדם, יחסים משפחתיים ועוד ועוד. מהלך ההכשרה כולל סטז’ והתנסות אינטנסיבית בכלי הטיפולי. למטפל במוזיקה צריך להיות רקע קודם במוזיקה על סוגיה, נגינה, שירה וכו’. הרקע צריך לכלול לימודי מוזיקה וכן צבירת שעות וניסון רבים בעיסוק בתחום מוזיקלי. מהלך לימודי הטיפול כולל שעות רבות של התנסות או סטז’ תחת הדרכה ופיקוח של אנשי מקצוע בכירים מתחום הטיפול. תעודת מטפל במוזיקה מעידה על ניסיון רב הן בתחום המוזיקלי והן על ניסיון מקצועי.
מדוע דווקא במרכז רימון?
מרכז רימון מאגד מגוון רחב של מטפלים בפריסה ארצית.
מטפלי המרכז הינם אנשי מקצוע מתחום הטיפול. לכולם תעודות אקדמאיות, ניסיון והמלצות רלוונטיות.
אנו נבטיח כי תגיעו רק לאנשי מקצוע מוכשרים ובעלי ההסכמות הרלוונטיות.
אצל מטפלי המרכז תוכלו לקבל שירות מקצועי ובסטנדרט גבוה, יחס אנושי ואישי.
ללא תורי המתנה.
ללא חשיפת פרטים אישיים – שמירה על סודיות מוחלטת.
ללא צורך בקבלת אבחנה פסיכיאטרית או פסיכולוגית ממטפלי קופות החולים
מטפלי המרכז כולם עוברים בחינה מעמיקה של כישוריהם והכשרתם בטרם הצטרפותם למאגר מטפלי המרכז.
מאחר ובמרכז רימון ריכוז גדול של אנשי מקצוע מתחומים מגוונים – נוכל להפנותכם לאנשי המקצוע המתאימים ביותר להתייעצות.
בהשארת פרטים תועברו למומחים מתאימים באזור מגוריכם ותוכלו להתייעץ עימם.