ניווט בצריכת חדשות ומעורבות פוליטית בזמני לחץ

מחבר/ת:אלעד דהן
התמחות: כתבות ומאמרים

ניווט בצריכת חדשות ומעורבות פוליטית בזמני לחץ

בתקופות של חוסר יציבות פוליטית ומדינית, צריכת מידע ומעורבות היא חיונית. עם זאת, חשיפה מתמדת לעדכוני חדשות, דיונים במדיה החברתית ודיונים פוליטיים, עלולים להחמיר את הלחץ ולהשפיע לרעה על הרווחה הנפשית שלכם. יצירת איזון בין צריכת מידע וחדשות ושמירה על בריאות הנפש, היא חיונית בתקופות סוערות. בפוסט זה, נחקור אסטרטגיות לניהול צריכת חדשות ומעורבות, תוך מתן עדיפות לטיפול עצמי וטיפוח רווחה רגשית והגברת תחושת החוסן הנפשי.

למאמר באנגלית – News Consumption and Maintaining mental well-being in Times of Stress >

 

מציאת איזון: ניווט בצריכת חדשות ומעורבות פוליטית בזמני לחץ

הגדירו גבולות לצריכת חדשות

הגבלת החשיפה שלכם לחדשות יכולה לעזור להפחית את הלחץ והחרדה הקשורים לעדכונים מתמידים על המצב הפוליטי והמדיני. קבעו גבולות, מתי ואיך אתם צורכים חדשות, כדי ליצור איזון בריא יותר.

טיפים לקביעת גבולות צריכת חדשות:

  • תזמנו זמנים ספציפיים במהלך היום כדי להתעדכן בחדשות, במקום לבדוק עדכונים בכל רגע נתון.
  • הגדירו מגבלת זמן, לכמה זמן אתם מקדישים לקריאת עיתונים, חדשות או צפייה בחדשות ובעידכונים בטלוויזיה.
  • בחרו כמה מקורות חדשותיים אמינים ומגוונים לעקוב אחריהם, הימנעו מהפיתוי לקרוא כל מאמר או לצפות בכל סרטון  שמתפרסם בנושאים אלו.
  • שקלו להשתמש באפליקציות חדשות המקבצות תוכן, על סמך ההעדפות שלכם, העוזרות לייעל את צריכת החדשות שלך.

צריכת מדיה חברתית מאוזנת

מדיה חברתית יכולה להיות גם כן כלי חשוב לצריכת מידע, אך גם מקור ללחץ וחרדה. כדי לשמור על מערכת יחסים בריאה עם המדיה החברתית, חשוב ליצור חוויה מאוזנת.

טיפים לטיפוח חווית מדיה חברתית מאוזנת:

  • צרו בקרה לגבי עדכון המדיה החברתית שלכם, על ידי מעקב אחר חשבונות שחולקים נקודות מבט מגוונות ומקדמים דיאלוג בונה, תוך ביטול מעקב או השתקה של חשבונות שתורמים ללחץ או לגישה שלילית.
  • הגבילו את הזמן המושקע בפלטפורמות המדיה החברתית השונות בכל יום, הגדירו חלונות זמן ספציפיים לגלישה באינטרנט ולעיסוק בתוכן המפורסם במדיות אלו.
  • השתמשו בכלים לניהול מדיה חברתית או בתכונות מובנות במכשירים שלכם, כדי לעקוב אחר משך השימוש שלכם ולהגדרת מגבלות שימוש.
  • עסקו באינטראקציות חיוביות, כגון תמיכה במטרות שאכפת לכם מהן, שיתוף תוכן מעודד או חיבור עם אנשים בעלי דעות דומות, במקום להתמקד אך ורק בדיונים וויכוחים פוליטיים.

עסקו בפעולות פוליטיות תכליתיות

יוזמה ונקיטת פעולות מקדמות, יכולה לעזור בהקלה על תחושות חוסר אונים והלחץ הקשורים למצב מעורר המתח. על ידי מיקוד האנרגיה שלכם בפעולות מכוונות, אתם יכול להשפיע לטובה, תוך ניהול הרווחה הנפשית שלכם.

טיפים לעיסוק בפעולה פוליטית מכוונת:

  • זהו נושאים או גורמים שחשובים לכם וחפשו דרכים בכדי להיות מעורבים ולתרום בהם, כגון התנדבות, תרומה או תמיכה בשינוי.
  • צרו קשר עם ארגונים מקומיים או קבוצות קהילתיות המתיישרות עם הערכים והאינטרסים שלכם.
  • הגדירו יעדים ריאליים למעורבות הפוליטית שלכם, מתוך הכרה בכך ששינוי לוקח לעתים קרובות זמן רב והתמדה לאורך זמן ובעיקר סבלנות.
  • חגגו והכירו את המאמצים וההישגים שלכם, תוך הכרה בערך הפעולות שלכם בטיפוח השינוי.

 

צריכת חדשות ושמירה על בריאות נפשית בתקופות מתח פוליט ובטחוני – איך שומרים על איזון?

תעדפו טיפול והשקעה בעצמכם וקידום הרווחה הרגשית

בעיצומה של סערה פוליטית או מדינית, חיוני לתת עדיפות לטיפול עצמי ורווחה רגשית. על ידי טיפול בעצמכם, תוכלו לנווט טוב יותר את האתגרים וגורמי הלחץ הקשורים לחוסר יציבות וחוסר וודאות.

טיפים לתעדוף טיפול עצמי ורווחה רגשית:

  • קבעו שגרת טיפול עצמי, יומיומית המשלבת פעילויות המקדמות הרפיה והפחתת מתחים, כגון פעילות גופנית, מדיטציה או בילוי עם אנשים אהובים.
  • צרו רשת תמיכה של חברים, משפחה או אנשים בעלי דעות דומות, איתם תוכלו לדון בפתיחות ברגשות ובדאגות שלכם הקשורות למצב.
  • חפשו עזרה מקצועית, אם אתם מרגישים שהלחץ מתחיל להכריע, לשחוק אתכם או להשפיע לרעה על חיי היומיום שלכם.
  • עסקו בפעילויות המקדמות אושר, משמעות והגשמה, המסייעות לאזן את המשקל הרגשי של המצב מעורר החרדה.

תרגול מיינדפולנס וויסות רגשי

פיתוח מיומנויות מודעות / קשיבות וויסות רגשי יכולות לעזור לכם לנהל את התגובות שלך למצב המלחיץ ולהפחית מתח וחרדה.

טיפים לתרגול מיינדפולנס וויסות רגשי:

  • שלבו שיטות שונות של מיינדפולנס, כגון מדיטציה, נשימות מודעות או הרפיית שרירים מתקדמת, בשגרת היומיום שלכם.
  • היו מודעים לטריגרים הרגשיים שלכם, הקשורים למצב הפוליטי ופתחו אסטרטגיות שונות לניהול רגשות אלו בצורה בריאה.
  • טפחו חמלה עצמית ואמפתיה, מתוך הכרה והבנה, שזה ממש טבעי להרגיש לחץ וחרדה בתגובה לאי יציבות וחוסר וודאות.
  • תרגלו טכניקות “הארקה” רגשית, כגון התמקדות בנשימה שלכם או הפעלת החושים שלכם, כדי לעזור לעצמכם למקד את תשומת הלב שלכם, כאשר אתם מרגישים מוצפים מלחץ או חרדה.

סיכום – צריכת חדשות ומעורבות פוליטית בזמני לחץ

מציאת איזון בין צריכת חדשות ומעורבות פוליטית, לבין שמירה וקידום בריאות וחוסן נפשי, חיונית לשמירה על בריאות הנפש בתקופות של לחץ וחוסר וודאות. על ידי הצבת גבולות, טיפוח חווית מדיה חברתית מאוזנת, עיסוק בפעולה מכוונת, תעדוף טיפול עצמי ופיתוח מיומנויות מינדפולנס, אתם יכוליים לנווט את האתגרים שמזמנים מצבים כגון חוסר יציבות פוליטית ומדינית, תוך שמירה על הרווחה הרגשית שלכם. זכרו כי, שמירת איזון בריא, זהו תהליך מתמשך הדורש מודעות עצמית, כוונה וגמישות. היו סבלניים כלפי עצמכם בזמן שאתם חוקרים את האסטרטגיות הללו והתאימו אותן לצרכים ולנסיבות הייחודיים שלכם. בסופו של דבר, טיפוח גישה מאוזנת למעורבות פוליטית ולצריכת חדשות יכולה להעצים אתכם וכן לוודא שתשארו מעודכנים וכן לעזור לכם לנקוט בפעולות משמעותית תוך שמירה על הרווחה הנפשית שלכם מול חוסר הוודאות.

 

במאמר הזה ובמאמרים הבאים, נעלה מספר טכניקות יעילות (כולל הכוונה פרקטית לתרגול), שיכולות לסייע בשמירה על השקט והרווחה הנפשית, בתוך המצב הכאוטי והמלחיץ בו אנו נתונים.

 

המאמר הראשון – שימוש בתרגול מיינדפולנס (קשיבות)

בתקופה של חוסר יציבות פוליטית, המשימה של שמירה על הרווחה הנפשית שלנו, עשויה להיות  מאתגרת במיוחד. אי הוודאות, הנובעת ממצבים פוליטיים לא יציבים, עלולה לגרום למגוון רגשות שליליים, כולל חרדה, תסכול ואפילו ייאוש. בכדי לנווט בזמנים סוערים אלה, חיוני לפתח אסטרטגיות התמודדות יעילות המקדמות שלווה פנימית וחוסן. גישה אחת כזו היא תרגול מיינדפולנס, שהוכח כבר במספר רב של מחקרים וניסויים קלינים, ככלי רב עוצמה, בניהול מתח ושמירה על יציבות רגשית. בפוסט זה, נחקור טכניקות מיינדפולנס שונות שיכולות לעזור לכם להתמודד עם הלחץ הנפשי הקשור לאי ודאות פוליטית ולמתח והחרדה שנגרמים כתוצאה מכך.בתקופה של חוסר יציבות פוליטית, המשימה של שמירה על הרווחה הנפשית שלנו, עשויה להיות  מאתגרת במיוחד. אי הוודאות, הנובעת ממצבים פוליטיים לא יציבים, עלולה לגרום למגוון רגשות שליליים, כולל חרדה, תסכול ואפילו ייאוש. בכדי לנווט בזמנים סוערים אלה, חיוני לפתח אסטרטגיות התמודדות יעילות המקדמות שלווה פנימית וחוסן. גישה אחת כזו היא תרגול מיינדפולנס, שהוכח כבר במספר רב של מחקרים וניסויים קלינים, ככלי רב עוצמה, בניהול מתח ושמירה על יציבות רגשית. בפוסט זה, נחקור טכניקות מיינדפולנס שונות שיכולות לעזור לכם להתמודד עם הלחץ הנפשי הקשור לאי ודאות פוליטית ולמתח והחרדה שנגרמים כתוצאה מכך.
למאמר המלא – מיינדפולנס כולל הנחיות ליישום השיטה >

 

המאמר השני – כוחה של קהילה – בניית רשתות תמיכה להתמודדות עם מתח וחרדה

בתקופות של סערה פוליטית וחוסר יציבות, תחושות של בידוד וחוסר אונים עשויות לתרום לרמות מתח גבוהות יותר. אחת הדרכים היעילה להילחם ברגשות אלו, היא על ידי בניית קשרים חזקים עם אנשים בעלי דעות דומות והשתתפות בפעילויות קהילתיות, המטפחות תחושת שייכות ומטרה משותפת. בפוסט זה, נדון בחשיבותן של רשתות תמיכה קהילתיות בהתמודדות עם חוסר יציבות פוליטי ונציע הדרכה, כיצד ליצור ולתחזק את הקשרים הללו, הן באינטרנט והן באופן לא מקוון.
למאמר המלא – 
כוחה של קהילה – בניית רשתות תמיכה להתמודדות. עם מתח וחרדה >

 

המאמר השלישי – שימוש ביצירתיות: אמנות וביטוי עצמי לניהול לחץ וחרדה

בתקופות של חוסר יציבות פוליטית, הלחץ והרגשות שעולים יכולים להיות מכריעים. אחת הדרכים האפקטיביות להתמודדות עם הלחץ הנפשי הזה, היא על ידי תיעולו לכיוונים יצירתיים, המאפשרים ביטוי עצמי ושחרור רגשי. על ידי עיסוק באמצעים אמנותיים כמו כתיבה, ציור, מוזיקה או ריקוד, אתם יכולים לעבד את הרגשות שלכם, לקבל נקודות מבט חדשות ואולי אף לעורר השראה באחרים. בפוסט זה, נחקור אפשרויות יצירתיות שונות לניהול מתח הנוצר בעקבות המצב הפוליטי ונספק טיפים כיצד להשתמש בצורות האמנות הללו לביטוי ועיבוד רגשי.
למאמר המלא –  שימוש ביצירתיות: אומנות וביטוי עצמי לניהול לחץ וחרדה >

 

המאמר הרביעי –  הכוח המרפא של הטבע בזמנים של לחץ ומתח

עולם הטבע מוכר זה מכבר כמקור לשלווה, ריפוי והתחדשות, במיוחד בתקופות של מתח וסערה. מכיוון שמצבים של חוסר יציבות פוליטי גובה מחיר ופוגע ברווחה הנפשית שלנו, פנייה לטבע יכולה לספק הפוגה נחוצה מהחרדה והמתח, שלרוב מתלווים לתקופות חוסר ודאות. בפוסט זה, נדון ביתרונות של בילוי בטבע לניהול מתחים, לחץ וחרדה ונציע אפשרויות, כיצד לניתן שלב פעילויות הקשורות לטבע בשגרת היום יום  שיוכלו לסייע בטיפול העצמי שלנו.
למאמר המלא – 
הכוח המרפא של הטבע בזמנים של לחץ ומתח >

 

המאמר החמישי – ניווט בצריכת חדשות ומעורבות פוליטית בזמני לחץ

בתקופות של חוסר יציבות פוליטית ומדינית, צריכת מידע ומעורבות היא חיונית. עם זאת, חשיפה מתמדת לעדכוני חדשות, דיונים במדיה החברתית ודיונים פוליטיים, עלולים להחמיר את הלחץ ולהשפיע לרעה על הרווחה הנפשית שלכם. יצירת איזון בין צריכת מידע וחדשות ושמירה על בריאות הנפש, היא חיונית בתקופות סוערות. בפוסט זה, נחקור אסטרטגיות לניהול צריכת חדשות ומעורבות, תוך מתן עדיפות לטיפול עצמי וטיפוח רווחה רגשית והגברת תחושת החוסן הנפשי.
למאמר המלא: ניווט בצריכת חדשות ומעורבות פוליטית בזמני לחץ >

 

 

המומחים של רימון ב

פסיכותרפיה
תו איכות מטפלים מרכז רימון
אבן יהודה, טיפול פסיכולוגי אונליין, נתניה, עמק חפר, קדימה - צורן, תל מונד
עברית, אנגלית

עוד מאמרים בנושא

דרכים להרגעה עצמית ללמוד הרפייה
הרפייה - הדרך שלך ללמוד דרכים להרגעה עצמית ולהתמודדות עם מתח מהי הרפייה? הרפייה מתייחסת למצב של חופש מלחץ, מתח או חרדה. זוהי התנתקות פיזית ונפשית כאחד המתרחשת כאשר הגוף והנפש משתחררים מהלחצים של חיי היומיום. ללמוד הרפייה - דרכים להרגעה עצמית? טכניקות הרפייה כמו נשימה עמוקה, מדיטציה, או אפילו פשוט לקחת כמה רגעים לשבת בשקט יכולות לעורר את "תגובת ההרפייה" של הגוף. תגובה זו מנוגדת לתגובת "הילחם או ברח" הנגרמת על ידי מתח ומרגיעה את מערכת העצבים. כתוצאה מכך, הרפיה מסייעת ב: הורדת דופק הפחתת לחץ דם האטת קצב הנשימה הפחתת מתח בשרירים שיפור בהירות מחשבתית על ידי שילוב של הרפייה בשגרה שלך, אתה מכין את הבמה לרווחה נפשית, רגשית ופיזית טובה יותר, מה שמקל על ניווט אתגרי החיים עם מחשבה צלולה ורוח רגועה.
איך להתמודד עם המצב הפוליטי בארץ?   המצב הפוליטי במדינה סוער. עמדות קיצוניות מקבלות ביטוי מכיוונים שונים ולא תמיד צפויים. למאמר באנגלית –The Ripple Effects...
יעל חפץ, מחברת הספר הרגשות של איילת. בשיתוף פעולה מקצועי ייחודי עם מרכז רימון ועם מנהל המרכז, אלעד דהן, MSW, עו"ס קליני, פסיכותרפיסט, מומחה ומדריך בטיפול רגשי ובטיפול CBT בילדים, נוער ומבוגרים
סיפורה של יעל ומחקרה האישי בתחום הרגשות החל, שלא במפתיע, עם כניתסה לעולם ההורות. כמו כל הורים בעולם, גם יעל התמודדה עם קשיים ומצבים רגשיים...
מרכז רימון - מומחים ביעוץ ארגוני בפריסה ארצית - יועץ ארגוני מומלץ
מהו ייעוץ ארגוני? ארגון מתפתח וצומח הוא למעשה אנשים שגדלים ומתפתחים.כדי לגרום לארגון לצמוח ולגדול, במסגרת תהליך של ייעוץ ארגוני, חשוב להכיר את התיאוריות, המודלים...
ביעוץ אררגוני בפריסה ארציתמה זה יעוץ ארגוני ואיך עובד יעוץ ארגוני יעיל? מרכז רימון - מומחים
האם שמעת על פסיכותרפיה עם אנשים? אני מאמינה שכן. אבל מהלגבי פסיכותרפיה לארגונים? מניחה שלא שמעתם על כך. זהו למעשה ייעוץ ארגוני, סוג של טיפול...
פסיכולוגיה בודהיסטית - איך להתמודד עם אשמה, כעס, חרדה, דיכאון ועוד בראי הפסיכולוגיה הבודהיסטית. מרכז רימון
תחום הבודהיזם בטיפול הפסיכולוגי מציע דרך חיים שיש בה ידיעה עמוקה וצלולה של טבע האדם והעולם, אשר מבוססת על תרגול מתמשך של נוכחות מלאת תשומת...

צריכים עזרה באיתור מומחה מתאים? השאירו פרטים

    כניסה למערכת